MENUKAART SUSHI

Sushi

Wij leveren diverse soorten sushi, leuk als aanvulling op onze luxe koude hapjes of wij kunnen een schaal met sushi serveren bij uw bedrijfsborrel of tuinfeest.

  • Diverse soorten Hosomakie € 0,95 per stuk
  • Nigiri tonijn €2,25 per stuk
  • Nigiri zalm €1,80 per stuk
  • Nigiri garnaal € 1,90 per stuk
  • California special €1,90 per stuk
  • Spicy tuna €2,30 per stuk

Standaard zit er wasabi en soya bij de sushi.

De oorsprong van sushi ligt in de conservering van vis door het te laten fermenteren met rijst, wat aan het begin van onze jaartelling in Zuidoost-Azië een gebruikelijke praktijk was. Deze conserveringsmethode spreidde zich uit over de rest van Azië en bereikte uiteindelijk ook Japan, waar men aan het begin van de Edoperiode (1603–1868) ook de rijst mee begon te eten wanneer de vis nog niet volledig gefermenteerd was. Toen steeds meer Japanners zich verse vis konden veroorloven werd rijstazijn toegevoegd om de enigszins zure smaak van de gedeeltelijk gefermenteerde rijst na te bootsen. Het was uiteindelijk aan het begin van de negentiende eeuw in Tokio dat de tegenwoordige sushi vorm kreeg, met verschillende soorten vis, zeevruchten, groente en zeewier, samen bereid in kleine, sierlijke hapjes. Aan het begin van de twintigste eeuw verspreidde deze sushi zich over de rest van Japan en in de tweede helft van de twintigste eeuw over de rest van de wereld.

Impressie

Zonder smaak geen sfeer.

Een kleine impressie van ons werk. Laat ons meedenken over de invulling van uw catering challenge en neem contact met ons op.

Contact

Wat mag het zijn?

Jouw tevredenheid staat bij ons op nummer één.
Vragen of opmerkingen? Neem contact op met onze klantenservice

Klantenservice